Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

APPARTEMENTEN IN OUDE BRANDERIJ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er kan binnenkort gewoond worden in de monumentale oude branderij op de Noordvestsingel 97 in Schiedam. Er liggen plannen klaar voor de verbouwing tot appartementencomplex van het pand uit 1878. Op de Noordvestsingel staan al enkele jaren meerdere oude branderijen en pakhuizen te koop.

Momenteel oogt het uitverkoren gebouw nog desolaat. De karakteristieke detaillering van de ramen is bij een aantal vensters verloren gegaan. In het interieur ontbreken op de begane grond de houten standvinken; de verdiepingsvloer is versterkt door aangestort beton.

De oude branderij op nummer 97 is representatief voor de huisvesting van de Jeneverbedrijfstak in de tweede helft van de negentiende eeuw. Het pand heeft een asymmetrische gevelindeling die het gevolg is van de opstelling op de begane grond van de (bredere) beslagbakken aan één zijde van de branderij en de ketelapparatuur aan de andere zijde. Op de eerste verdieping bevindt zich nog de deur waardoor, via een ladder, de zakken grondstoffen naar binnen werden gedragen.

De branderij is aan het eind van de negentiende eeuw gebruikt als kistenmakerij en in 1924 door J.J. Melchers in gebruik genomen als distilleerderij.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “APPARTEMENTEN IN OUDE BRANDERIJ SCHIEDAM

  1. Nr . 97 is momenteel de meest scheve en rotte kies die daar in het rijtje staat ; Succes met opknappen zou ik zeggen ……………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *