Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

APP VOOR MUSEUM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De inrichting van Museum Vlaardingen vordert met rasse schreden, van een leeg museumgebouw is geen sprake meer, overal wordt de inrichting opgebouwd. Daarom heeft softwarebedrijf Platipus, samen met Oorthuis Fotografie, beiden uit Vlaardingen, een App gebouwd waarmee je het door Houdijk architecten ontworpen lege museumgebouw digitaal kunt bezoeken.
Museum Vlaardingen 1
Platipus en Oorthuis fotografie, hebben zich geheel belangeloos aangeboden om deze App te maken. Eerder maakten zij al een animatie van de stadskraan en de VL. 92 Balder. Zij vonden het heel erg leuk om samen te werken met Museum Vlaardingen en waren na een bezoek aan het nog lege museum, erg onder de indruk van het gebouw en de architectuur.

Het idee van de App is dat je van ruimte naar ruimte kunt bewegen en zo het museum stap voor stap kunt ontdekken. Technisch gezien gebruikt de App de bewegingssensoren van de telefoon of tablet, zodat je door je telefoon heen en weer te bewegen, rond kunt kijken in de verschillende ruimtes. Dat geeft een heel intuïtieve ervaring; alsof je telefoon of tablet een raam wordt, waardoor je naar binnen kijkt. De App is gratis beschikbaar via de App Store voor Apple IOS en de Play Store voor Android telefoons en tablets.

Vanaf 20 juni is Museum Vlaardingen weer geopend voor publiek, op deze openingsdag is het museum gratis toegankelijk tussen 12 en 17 uur. Meer informatie vindt u HIER.
Vanaf 1 juni is de nieuwe website online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *