Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AOV SCHIEDAM WIL WETEN WAT SMEDEN NIEUW STADSBESTUUR KOST

SCHIEDAM- Wat heeft het smeden van een nieuw stadsbestuur de gemeente Schiedam gekost? Die vraag wil het AOV beantwoord hebben nog voordat de gemeenteraad de beoogde wethouders mag ondervragen. De partij stelt daarom schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

Graag wil het AOV zodra alle kosten bekend ‘een zo gedetailleerd mogelijke uitsplitsing’ met onder meer inzage in de kosten voor ambtelijke ondersteuning, het faciliteren van de verkenners, informateurs en formateurs, locatiehuur, catering en verblijf. Dit alles ‘ten behoeve van de transparantie over de gemeentelijke financiën’.

Het vormen van een nieuw stadsbestuur is in Schiedam een lang en moeizaam proces. Op 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen en mogelijk komende maand wordt het coalitieakkoord gepresenteerd.

Over de hoogte van de kosten maakt het AOV zich ernstig zorgen, ‘mede gelet op de ongekende armoede in de stad hetgeen bevestigd wordt door de toenemende belangstelling voor de voedselbank’, aldus de fractie in een toelichting.

1 reactie op “AOV SCHIEDAM WIL WETEN WAT SMEDEN NIEUW STADSBESTUUR KOST

  1. Och, niks aan het handje hoor, gewoon de OZB weer flink verhogen en óók deze kosten zijn weer gedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *