Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANTI-ZWARTE PIETEN VERLIEZEN POLITIEKE MEERDERHEID SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er lijkt geen meerderheid meer in de Schiedamse gemeenteraad voor roetveegfiguren bij de sinterklaasviering in de jeneverstad. Gisteravond kwam de Ouderenpartij Schiedam (OPS) min of meer op zijn eerdere steun terug. Tot frustratie van Dogukan Ergin, fractievoorzitter van Denk. Wat Denk betreft waren er in november te weinig roetveegfiguren. Ergin: “Er waren misschien een paar roetveegpieten van de tachtig, misschien honderd.” Maarten Reuderink (OPS) constateert: “Er ontstaat nu het beeld van een Rupsje Nooitgenoeg.”

Wat de OPS betreft heeft Denk niets te klagen, er waren roetveegfiguren. Reuderink: “Ondanks zijn keiharde succes gedraagt de heer Ergin zich nu toch alsof hij de Jane Ortet van de coalitie is: wel mee mogen doen, maar niet voor het eggie. Dit is onverstandig! U heeft keihard gewonnen! Gedraag u daar dan naar.”

Met steun van de OPS ontstond vorig jaar de kleinst mogelijke raadsmeerderheid voor onderzoek naar een ‘inclusief Sinterklaasfeest’. Het onderzoek is vorig jaar uitgevoerd door  de Stichting Evenementen Promotie Schiedam (SEPS), organisator van de stedelijke intocht. Het onderzoek van SEPS wees uit dat er onder de inwoners van Schiedam nauwelijks behoefte is aan roetveegfiguren. Toch verschenen er een aantal roetveegfiguren bij de intocht en meerdere in het Sinterklaaspaleis.

Ergin: “Wat er hier aan de hand is dat je de slager haar eigen vlees laat keuren. Dan weet je al dat er gestuurd kan worden op de resultaten en dat zien we hier ook. Blijkbaar is er dus niet op een zorgvuldige wijze onderzoek uitgevoerd naar het draagvlak in Schiedam. Dat is waarom ik het onderzoek van SEPS niet vertrouw.”

Monique Rotteveel (LOS) wijst Ergin op het onderzoeksveld, waaronder het Nieuwlandfestival. Rotteveel: ”Waar altijd heel veel divers bezoek op afkomt, met een Antilliaanse en Turkse achtergrond en noem het maar op. Scholen in Nieuwland. Daaruit is gebleken dat de respondenten tevreden zijn met de opzet. Dan begrijp ik toch het dramgedrag van de heer Ergin gewoon niet helemaal. Wat wil ‘ie eigenlijk hiermee?”

Reuderink: “Voor zijn motie waren er geen roetveegpieten. Nu zijn ze er wel. Het is misschien een bescheiden aantal, maar ik vraag mij dan echt af, wat is een getal?”

Ergin: “De heer Reuderink kan terugkomen op zijn standpunt die hij vorig jaar heeft ingenomen. Dat mag hij wat mij betreft best wel doen, maar wees daar dan ook eerlijk over.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ANTI-ZWARTE PIETEN VERLIEZEN POLITIEKE MEERDERHEID SCHIEDAM

  1. Als het leeuwendeel van Schiedam vóór Zwarte Piet is, wie is Ergin dan om deze democratie niet te respecteren? Onverstandig van Ergin om zich zo te profileren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *