Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANTI-ZWARTE PIETEN GEVEN MAASSLUIS TRAP NA

MAASSLUIS- De actiegroep Kick Out Zwarte Piet verzoekt de gemeente Maassluis te stoppen met het financieren en faciliteren van Zwarte Piet. Volgens de actiegroep riepen de afgelopen tijd meer dan 2700 gemeenten in heel Nederland op om te stoppen met het financieren en faciliteren van de zwarte knecht van Sinterklaas (Nederland telt vanaf 1 januari 2021 352 gemeenten, red.). De anti-Zwarte Pieten laten daarnaast weten: ‘Inmiddels hebben een aantal grote bedrijven, zoals Facebook, Bol.com, Nickelodeon, Hema en Pathé, het goede voorbeeld gegeven. Omdat iedereen zich bij hen welkom moet voelen, besloten zij het gebruik van de afbeelding van Zwarte Piet op hun producten, tijdens (commerciële) activiteiten en/of op hun platform niet meer toe te staan.’

Het is de anti-Zwarte Pieten ontgaan dat burgemeester Edo Haan (PvdA) in 2016 persoonlijk betrokken was bij het anti-Zwarte Pietenberaad van partijgenoot en toenmalig minister Lodewijk Asscher (PvdA). Onder druk van Asscher verdween Zwarte Piet uit de schappen van de Nederlandse supermarkten.

De organisatie achter de intocht in Maassluis is in handen van de Stichting De Rode Mijter Company. De stichting heeft in 2017 al voor roetveegfiguren gekozen. De Rode Mijter wil ondanks een gebrek aan concrete klachten en bezwaren tegemoet komen aan eventuele tegenstanders van Zwarte Piet.

Het oude bestuur van Stichting De Rode Mijter heeft in 2015 aangegeven te stoppen met het organiseren van de intocht. Het toenmalige bestuur was principieel voorstander van een traditionele Zwarte Piet. De toenmalige bestuursleden zijn inmiddels allemaal vervangen door bestuurders met een andere visie op Zwarte Piet.

De actiegroep Kick Out Zwarte Piet kan voor financiering onder meer rekenen op subsidie van de gemeente Amsterdam. Daarbovenop ontvangen de anti-Zwarte Pieten ook geld van gesubsidieerde organisaties als Stichting Alle Kleuren en Stichting Operatie Periscoop. De laatstgenoemde organisatie kreeg in 2017 239.600 euro subsidie van de gemeente Amsterdam. Op de eigen website beweren de anti-Zwarte Pieten nooit enige overheidssubsidie te hebben ontvangen.

7 reacties op “ANTI-ZWARTE PIETEN GEVEN MAASSLUIS TRAP NA

 1. Een ding waar ik spijt van heb, dat ik vroeger geld doneerde voor de arme kinderen in Afrika.
  Wij zijn op gegroeid met een zwarte Piet, je voor ouders hoorde je daar nooit over.
  En houd er rekening mee dat je door de Blanke mensen te danken je jouw studie en welvaart heb te danken.

  1. De arme mensen in Afrika hebben nog nooit van Zwarte Piet gehoord.
   Het meest bizarre is dat veruit de meerderheid van onze gekleurde medemensen Zwarte Piet leuk vinden. Het is een enkele gelukzoeker,afstammelingen van slavenhandelaars, die het hard schreeuwen en met geweld dreigen.
   Ook dat idiote werkschuw tuig met een witte kop zeiken over Zwarte Piet omdat ze tegen alles zijn, behalve tegen uitkeringen en subsidies.

 2. Een klein groepje cultuurbarbaren is tegen Zwarte Piet, maar hebben een grote bek.
  Voor hun geldt niet wat de meerderheid wil, zij willen altijd hun zin hebben. Nu Zwarte Piet weg, volgend Kerstmis weg etcetera.
  En de winkels die zogenaamd Zwarte Piet weren, doen dat uit angst. Ze worden bedreigd met vernielingen en geweld tegen hun kinderen. Is al gebeurd dat ramen werden ingegooid, maar daar hoor je niets van bij de linkse gesubsideerde staatsomroep.
  In Schiedam waren er dit jaar ook grijze Pieten. Loopt er een achterlijk het feest te verzieken.
  Leg je er bij neer dat Nederland Zwarte Piet wil behouden, erken je verlies. Mensen zijn bang voor hun kinderen en ramen. Maar kopschopper figuren zoals Akwasi zal blijven strijden totdat zij alles verziekt hebben.
  Ga lekker in landen de boel verzieken die schijt aan mensenrechten hebben. Dat durven ze niet, worden ze opgepakt en verrot geslagen.

 3. Stelletje sukkels! In Maassluis liggen ze al jaren met de pootjes omhoog.

  Maar dan Volendam. Goed gedaan! Jullie hebben verbale agressie op een ludieke wijze het zwijgen opgelegd. Alles gebaseerd op de onjuiste aanname dat zwarte Piet en racisme iets met elkaar te maken hebben. Hoe een kinderfeest verwerd tot strijdtoneel van militant-activistische subsidieslurpers.

  Ik zou willen dat onze gasten zich als gasten gedragen. Dan gedragen wij ons als gastheren. Akkoord?

  Die club racisten worden door de Staat betaald… Staatsterroristen dus… Vind je het ook niet al tijden heel erg rustig qua aanslagen? Begint er al iets op te vallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *