Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANTI-SCHIMMELPROEF SCHIEDAM MISLUKT

Nieuwe buurt 3SCHIEDAM- Na een mislukte proef, tegen schimmels en vocht in het woonblok aan de Nieuwe Buurt in de binnenstad van Schiedam, laat verhuurder Woonplus niets meer aan de bewoners horen. Dat stelt het Schiedams Overleg Bewonersorganisaties (SOBO).

De overkoepelde organisatie van bewonersverenigingen heeft inzage in het onderzoeksrapport van Woonplus naar de problemen in het huizenblok. Volgens SOBO wordt in het rapport vermeld dat de vloeren op de begane grond niet luchtdicht zijn te krijgen. Een toegepast nieuw product onder een gemeenschappelijke ruimte had nauwelijks effect. “Er is een isolatielaag aangebracht die moest uitharden onder de vloer. Dus mensen in de kruipruimte. En na een maand bleek, door middel van rook, dat die vloer nog niet helemaal dicht was. Dat is het verhaal’, aldus een zegsman bij de SOBO.

Woonplus bestrijdt dat de bewoners niet nader zijn geïnformeerd. “Eind mei hebben we de bewoners via een brief op de hoogte gesteld van de voortgang. Klaarblijkelijk leven er nog vragen die onbeantwoord zijn. Die willen we uiteraard beantwoorden. We begrijpen dat we hier actie op moeten nemen om helderheid te verschaffen”, zo laat Woonplus desgevraagd weten.

Bewonersvereniging Schiedam-Centrum (BVSC) heeft de verhuurder dinsdag verzocht om die helderheid. Woonplus gaat binnenkort met de BVSC in gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *