Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANTI-DISCRIMINATIEBELEID VLAARDINGEN ONDUIDELIJK

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft een totaal onduidelijk anti-discriminatiebeleid. Dat ontdekt raadslid Raymond van Haren, bijna aan het eind van de commissievergadering, over dit onderwerp. Het anti-discriminatiebureau Radar komt met aanbevelingen waarvan slechts een deel zal worden overgenomen, zo laat wethouder Jacky Silos (CDA) alvast doorschemeren. Wegens geldgebrek is eerder al een streep gehaald door de afspraken uit het raadsakkoord rond de integratie.

De commissie krijgt een beknopte presentatie van Radar over de huidige stand van zaken (in 1 jaar zijn 13 klachten van discriminatie geregistreerd binnen Vlaardingen). Van Haren (FvH): “Ik zie die maatregelen, die zijn heel erg gefocust op diversiteit en anti-discriminatiebeleid en alles wat daar omheen hangt. En vooral de uitvoering van dat beleid. Ik heb zitten zoeken, maar ik kom het beleid nergens tegen. Betekent dit dat wij het beleid überhaupt niet beschreven hebben staan? Dan wordt uitvoering daaraan geven ook wat ingewikkeld.”

Wethouder Jacky Silos (CDA): “Wij hadden in het raadsakkoord ooit eens een beleid op integratie staan. Daar heb ik een memo over gestuurd dat het ons op dit moment weinig zinvol leek, omdat we geen geld hadden om het uit te voeren. Daarmee is er dus ook geen actief beleid op dit onderwerp.”

De wethouder doet de toezegging eerdaags te komen met een overzicht van de maatregelen die niet worden overgenomen van Radar, met daarbij de uitleg waarom daartoe wordt besloten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ANTI-DISCRIMINATIEBELEID VLAARDINGEN ONDUIDELIJK

  1. Er is totaal geen anti-discriminatiebeleid, autochtone woningzoekenden die (nog) niet in de positie zijn om te kopen worden steevast gediscrimineerd door gemeenten en overheden. Dus laten deze instanties a.u.b. hun waffel houden over discriminatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *