Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANONIEME MELDING LEIDT NAAR VALSE MERKKLEDING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Dozen vol met imitatie kleding van grote merknamen zijn door de politie in Vlaardingen in beslag genomen. De illegale handelswaar is aangetroffen in een pand aan de Spoorsingel in de Oostwijk. De politie kwam de zaak op het spoor dankzij een anonieme melding. Er zal een strafrechtelijk onderzoek worden ingesteld.

In een bedrijfspand in Vlaardingen is vorige week dinsdag ook een grote hoeveelheden vervalste merkkleding aangetroffen. De illegale artikelen kwamen aan het licht tijdens een integrale bedrijvencontrole op een bedrijventerrein.

Merkvervalste artikelen vormen naast de economische schade soms ook een gevaar voor de gezondheid en veiligheid van consumenten. De vervalsers werken bijvoorbeeld met chemische stoffen die niet zijn goedgekeurd.

De Anti-Piraterij Verordening van de EU regelt onder meer de inbeslagname van goederen door de douane op grond van intellectueel eigendomsrechten (IER), bijvoorbeeld bij een vermoeden van inbreuk op een geregistreerd merk, model of octrooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *