Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANGST VOOR TOTAAL VERVAL HISTORISCHE PANDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Welk deel van de vervallen Sprijpanden aan de Westhavenkade in Vlaardingen worden 100 % zeker ‘weggehaald’ en welke blijven zeker staan? De fractie Boers (fB) verzoekt het stadsbestuur verduidelijking nu projectontwikkelaar BPD heeft aangekondigd over 2 jaar te starten met de aanpak van het complex. De fB betwijfelt of er tegen die tijd nog iets te redden valt van de historische panden.

Raadslid Tim Thiel (fB): ‘Het college, net als het vorige college, doet al een tijd voorkomen alsof er keihard gewerkt wordt aan behoud van de panden. Wie de teksten leest die vanuit projectontwikkelaar BPD komen, gaat zich echter vooral nóg meer zorgen maken, gezien de drie citaten hieronder:

– “De dichtgetimmerde pakhuizen aan de Vlaardingse Westhavenkade blijven, wat projectontwikkelaar BPD betreft, in elk geval gedeeltelijk staan.”
– “Wat gebiedsontwikkelaar BPD, eigenaar van een groot deel van het zogeheten Museumkwartier, betreft heeft het de voorkeur om ten minste een gedeelte van de historische gebouwen te renoveren.”
– “We gaan zeker niet alles weghalen.”

Fractie Boers: ‘Wij kunnen de citaten in 2021 al bijna voorspellen: “Gemeente en BPD hebben alles op alles gezet, maar de panden zijn helaas niet meer te redden.”
Wie dan ook nog eens leest dat de start van de aanpak nog wel twee jaar kan gaan duren, want onderzoek, ziet de bui al helemáál hangen. Nog eens twee jaar zonder onderhoud, en weer een wind trotserend met slechte daken, zijn de historische panden tegen die tijd niet meer opgewassen tegen de slopershamer.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *