WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANDERE INRICHTING SCHIEDAM TEGEN PARKEEROVERLAST DEELSCOOTERS

SCHIEDAM- Er wordt onderzoek gedaan naar een andere inrichting van het gebied waar deelfietsen en -scooters in Schiedam geparkeerd mogen worden. Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met de aanbieders van de deelscooters en -fietsen. Daarmee hoopt de gemeente vooral het aanbod aan deelvervoer op peil te houden, maar ook om de plaatsing in de openbare ruimte optimaal te houden.

Vanwege de overlast van deelscooters en -fietsen is de afgelopen maanden het contact tussen de gemeente en de aanbieders geïntensiveerd en wordt samengewerkt om het juist parkeren te verbeteren en het fout parkeren af te laten nemen door communicatie richting gebruikers en door afstemming met de aanbieders.

Volgens de gemeente laten de eerste resultaten zien dat alle vormen van deelmobiliteit sinds de start in september meer worden gebruikt. De tijd dat deelfietsen en deelscooters stil staan in de openbare ruimte zou afnemen en het aantal gebruikers en aantal ritten met deelauto’s zou nog steeds toenemen. Verder wordt geschermd met een enquête onder de deelautogebruikers. Uitkomst: de deelauto’s worden gemiddeld met een ruime 8,5 beoordeeld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “ANDERE INRICHTING SCHIEDAM TEGEN PARKEEROVERLAST DEELSCOOTERS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *