Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AMPER BEWEGING AANPAK VERPAUPERDE PANDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De eigenaren van verpauperde panden in Vlaardingen zijn nog altijd nauwelijks in beweging te krijgen om hun bezit op te knappen. Het stadsbestuur laat in antwoord op vragen van het CDA weten: ‘Onze inzet is gericht op het in beweging krijgen van de eigenaren van de verpauperde panden om deze op te knappen.’

In het Herstelplan wordt aangegeven dat er meer inzet gepleegd zal worden om verpaupering van een aantal locaties in Vlaardingen tegen te gaan, de zogenaamde aanpak high impact projecten. Bijvoorbeeld de Koningin Wilhelminahaven en het Museumkwartier zijn op dit moment gebieden die grotendeels aan verpaupering ten prooi vallen, terwijl ze wel de entree van de stad vormen.

Brandweer en politie zijn afgelopen juni ingeschakeld voor loshangende platen voor de ramen van de Jagerij- en Sprijpanden aan de Westhavenkade. De hulpdiensten hebben de opgetrommelde afdichter geholpen om het gevaar te verhelpen.

De staat van de beeldbepalende gebouwen in het museumkwartier is erbarmelijk, maar er wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig plan, zo liet het stadsbestuur begin december nog weten. De plannen van betrokken architectenbureaus worden besproken met onder andere de welstand- en monumentencommissie. Tegelijk is er geen enkele garantie dat delen van de beeldbepalende panden niet eerdaags worden gesloopt. Op beeldbepalende panden zit weliswaar een anti-sloopbepaling, maar de status van beeldbepalende panden is meer een borging van kwaliteit dan dat het vaststelt dat bebouwing altijd blijft staan. Hiervoor is een monumentenstatus.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “AMPER BEWEGING AANPAK VERPAUPERDE PANDEN VLAARDINGEN

  1. Iemand koopt een pand, dan is het zijn eigendom. Als het geen monument is heeft niemand, behalve de eigenaar of de huurder ook maar iets te maken met de staat van onderhoud. Zolang er maar geen dingen vanaf vallen die ongelukken kunnen veroorzaken. Stoort de staat van andermans pand u? Dan kunt u misschien het pand wel kopen van de huidige eigenaar en het zo mooi maken als uw financiën het toe laten. Zo lang het pand niet uw eigendom is heeft u grof gezegd geen bal te maken met de staat van onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *