Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AMBTENAREN VEROORZAKERS MILJOENENSTROP MUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is 17 jaar geleden niet door de politiek, maar door ambtenaren besloten over de functionaliteit van de klimaatregelinstallatie bij de grote verbouwing van het pand van het Stedelijk Museum in Schiedam. Dat krijgen de raadsleden Sun van Dijk (fractie Van Dijk) en Karin de Vries (AOV) te horen naar aanleiding van een toelichtend gesprek met de concerncontroller en de teammanager Vastgoed, Grondbeleid & Ondersteuning.

Door het besluit van de ambtenaren van destijds moet het pand anno 2020 opnieuw grondig worden gerenoveerd voor in totaal 11 miljoen euro (inclusief BTW). Het gaat om regulier onderhoud, maar ook om het vervangen van de klimaatregelinstallatie en verduurzaming. Daar zou bij de eerdere renovatie geen rekening mee zijn gehouden.

Door een beperkte informatieverstrekking van 15 tot 17 jaar geleden kon de grote verbouwing van het pand van het museum in 2003 gierend uit de hand lopen.

Het ontwerpteam dat zich bezighoudt met de huidige renovatie van het pand is vorige maand al enkele verrassingen tegengekomen die zorgen voor extra kosten. Het gaat om achterstallig onderhoud aan de vloer van de expositiezalen en beperkingen van de bestaande hoofdtrappenhuizen.

De verbouwing in 2003 van het complex op de Hoogstraat bracht het museum in 2015 in grote financiƫle problemen. Een noodkrediet van 450.00 euro werd in dat jaar verstrekt om het museum open te houden, gevolgd door een extra subsidie van 1,2 miljoen euro. Dit alles bovenop een jaarlijkse subsidie van 2,4 miljoen euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *