Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AMBTENAREN SCHIEDAM OP TRAINING ‘DIVERSITEIT EN INCLUSIE’

SCHIEDAM- Voor het werven van leidinggevenden bij het ambtenarenkorps van de gemeente Schiedam starten eerdaags trainingen op het gebied van ‘diversiteit en inclusie’. Doel van de trainingen is ‘het laten zien van de norm.’

Naast de start van de training op het gebied van werving en selectie voor de leidinggevenden dient de exacte inhoud van trainingen op andere thema’s nog verder vormgegeven te worden. Voor bijvoorbeeld het thema arbeidsmarktdiscriminatie is de gemeente nog in gesprek met het antidiscriminatiebureau Radar.

Via het achteraf verstrekken van onder meer evaluatieformulieren worden betreffende trainingen geëvalueerd. Via het medewerkers tevredenheidsonderzoek hoopt de gemeente meer inzicht te krijgen in de effecten van de trainingen.

Bij werving en selectie van ambtenaren speelde diversiteit tot nu toe een ondergeschikte rol. Men zocht vooral naar de beste kandidaat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “AMBTENAREN SCHIEDAM OP TRAINING ‘DIVERSITEIT EN INCLUSIE’

  1. Ik ben ontzettend blij dat ik niet meer in Schiedam woon, een debielere manier om het laatste beetje structuur uit dit bedrijf te jagen kan ik me niet voorstellen.

  2. Komen er eindelijk weer meer Nederlanders bij de gemeente te werken? Eindelijk gaan ze stoppen met ‘positieve’ discriminatie. Neem mensen aan op kwaliteit. Ben wel benieuwd in welke taal de cursussen worden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *