Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘AMBTENAAR SCHIEDAM’ TREEDT NAAR BUITEN OVER WARMTENET

SCHIEDAM- De OuderenPartij Schiedam (OPS) valt over uitspraken van Laetitia Ouillet, op het hoogste niveau betrokken bij de aanleg van het warmtenet in Schiedam-Groenoord. In een interview met NRC-handelsblad leest de OPS onder meer dat Ouillet vindt dat de tegenstanders van de energietransitie alleen meepraten als ze de mogelijkheid wordt geboden. Ook leest de OPS dat Quillet vindt dat de decentralisatie van energieprojecten te ver is doorgeslagen.

Naar aanleiding van dit interview wil de OPS van het stadsbestuur weten wat hun mening is over een ‘medewerker / ambtenaar,’ die los van het college op deze manier communiceert?

Maarten Reuderink, fractievoorzitter OPS.
De positie van Ouillet is een apart onderwerp van de OPS. De partij heeft daar op 22 november al schriftelijke vragen over gesteld. Maarten Reuderink (OPS): ‘Centraal in die vraagstelling stond of zij, gezien haar eerdere carrière (bij Eneco, red.), wel de geschikte projectmanager voor Nieuwe Energie voor Groenoord (in de volksmond Groenoord van Gas los) was. Inmiddels weten wij, ondanks uw onduidelijke antwoorden, dat mevrouw Ouillet wordt betaald door de Provincie Zuid-Holland. Dat alles is inmiddels onderdeel van ons WOB-verzoek bij de Provincie Zuid-Holland en staat buiten deze vraagstelling.
Zeker het feit dat wij mevrouw Ouillet met naam en toenaam hebben genoemd, was reden voor grote, on en off the record, verontwaardiging. Mevrouw Ouillet kan uw verontwaardiging zelf amper hebben gedeeld, want in de NRC gaat zij (met naam, toenaam en foto(!) zijdelings in op onze schriftelijke vragen.
Dit alles leidde er toe dat de actie van de voorzitter van het college om onze vragen te censureren, wel in een vreemd daglicht komt te staan. Maar ach….
De formele reden voor deze censuur was dat het niet uitmaakt, of je bent afgecommandeerd door de Provincie, ZZP’er bent, of volledig in dienst van de Gemeente Schiedam. Voor deze schriftelijke vragen gaan wij dan ook nadrukkelijk uit van uw eigen fictie. Als uw redenatie klopt, bent u ook politiek verantwoordelijk voor de uitspraken van mevrouw Ouillet.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *