WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALSNOG ZORGEN OM GEVOLGEN LOCKDOWN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Commissielid Zülfikar Güler (D66) informeert bij het gemeentebestuur van Schiedam naar de inzet van buurtsportcoaches. Güler wil weten op welke plaatsen en in welke wijken in Schiedam momenteel buurtsportcoaches actief zijn. Als gevolg van de lockdowns zouden een groot aantal mensen niet zijn teruggekeerd bij hun sportclub(s). D66 constateert nu: ‘We leven in een tijd waarin de mentale gezondheid van kinderen en jongeren onder druk staat.’

Volgens de partij kunnen Buurtsportcoaches een laagdrempelige brug vormen tussen de wijk en sportclubs. ‘Hun werk kan een positief effect hebben op de mentale en fysieke gezondheid van onze Schiedammers’, aldus Zülfikar.

In de klopjacht op het fictieve SARS-CoV-2-virus zijn ook in Schiedam sportverenigingen maanden achtereen moedwillig stilgelegd. Daarnaast waren meerdere sport- en speelvelden tot verboden gebied verklaard door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De hele bevolking moest zich laten testen als men ‘klachten’ had: verkoudheid, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, hoesten en koorts. Allemaal klachten die ieder verkoudheidsvirus geeft en in ernstiger mate ook influenza.

2 reacties op “ALSNOG ZORGEN OM GEVOLGEN LOCKDOWN SCHIEDAM

  1. Volgens de D66 minister Ernst Kuipers brengt meer openbaarheid over de corona-aanpak het functioneren van de staat in gevaar (…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *