WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALSNOG VIJF ILLEGALEN ONDERSCHEPT BIJ DFDS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De 33-jarige Moldaviër Samson O. wordt verantwoordelijk gehouden van de mislukte mensensmokkel via een schip van DFDS in Vlaardingen-Oost. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is O., op 15 juli 2019, vijf personen met de Afghaanse nationaliteit, althans van buitenlandse afkomst, behulpzaamheid geweest bij hun doorreis via Nederland naar Groot-Brittannië.

De vijf illegalen zijn door O. tussen en achter de lading in een trailer van een vrachtauto vervoerd richting Vlaardingen, om vervolgens een ticket aan te schaffen voor de ferry (DFDS Seaways) naar Engeland.

De ontdekking van de Afghanen werd gedaan een maand nadat de politie en Marechaussee exact 253 vrachtauto’s hadden doorzocht op het terrein van DFDS tijdens een gezamenlijke actie gericht op het onderscheppen van illegalen in vrachtwagens. Bij die actie zijn toen geen illegalen aangetroffen.

Van verdachte O. weet het OM nog te melden dat hij niet als ingezetene is ingeschreven in de basisadministratie persoonsgegevens en daarmee in Nederland verblijft zonder bekende feitelijke woon- of verblijfsplaats.

1 reactie op “ALSNOG VIJF ILLEGALEN ONDERSCHEPT BIJ DFDS VLAARDINGEN

  1. Ooo wat willen we graag heel Afghanistan hier houden. Vooral niet naar Engeland vluchten hoor, we hebben hier toch 5 woningen incl. uitkeringen over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *