WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALSNOG VERANDERING BOTERSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt vandaag alsnog een einde gemaakt aan de proef met éénrichtingsverkeer in de Boterstraat te Schiedam. Tegen een eerder toezegging in gold de verkeersmaatregel nog het hele weekeinde. Dat signaleert raadslid Andreas Rose van oppositiepartij Gemeente Belangen Schiedam (GBS).

Begin deze maand werd door wethouder Marcel Houtkamp (D66) beloofd dat het experiment met een enkele rijrichting zou worden gestaakt wanneer de Ooievaarsbrug is opengesteld. De brug is sinds donderdag weer toegankelijk, maar aan de verkeerssituatie in de Boterstraat merkt Rose nog niets.

Gemeente Belangen Schiedam (GBS) laat weten dat  automobilisten die nu vanaf de Grote Markt de route via de Lange Kerkstraat-Oude Kerkhof-St. Janshof-Baan kiest (veel korter dan via Ooievaarssteeg- Parkweg en bovendien zonder stoplichten en verkeersdrempels) op diverse punten op hun route fietsers en voetgangers tegenkomen. De auto’s moeten bovendien door een smalle woonstraat. Er hebben zich al files gevormd in de st Janshof, een straat die niet geschikt is als ontsluitingsroute, meent GBS (bijgaand een foto).
Gemeente Belangen Schiedam (GBS) laat weten dat automobilisten die nu vanaf de Grote Markt de route via de Lange Kerkstraat-Oude Kerkhof-St. Janshof-Baan kiest (veel korter dan via Ooievaarssteeg- Parkweg en bovendien zonder stoplichten en verkeersdrempels) op diverse punten op hun route fietsers en voetgangers tegenkomen. De auto’s moeten bovendien door een smalle woonstraat. Er hebben zich al files gevormd in de st Janshof, een straat die niet geschikt is als ontsluitingsroute, meent GBS (bijgaand een foto).
Houtkamnp laat weten dat het oude verkeersregime deze ochtend wordt hersteld. Dan wordt het verkeersbord weggehaald.

Eind september constateerde GBS sluipverkeer naar de ABC parkeergarage door de binnenstad van Schiedam via onder meer de Lange Kerkstraat-Sintjanshof-Baan. ‘Allemaal het gevolg van het instellen van éénrichtingsverkeer in de Boterstraat’, stelde GBS toen.

De Boterstraat is altijd een tweerichtingsweg geweest en heeft nog nooit tot problemen of verkeersonveilige situaties geleid, volgens GBS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *