Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALSNOG OVERZICHT ALLE BOUWLOCATIES VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Nog dit jaar komt het Vlaardingse stadsbestuur met een uitvoeringsplan van de te realiseren woningbouwlocaties in de haringstad. De VVD heeft om het overzicht gevraagd van alle woningbouwlocaties met de prioritering zoals deze is opgenomen in het Herstelplan.

Vorige maand ontstond onrust bij volkstuinvereniging Dr. Moerman in de Westwijk. De tuintjes zouden plaats moeten maken voor woningbouw. Ook de volkstuinen achter de Hoevenronde in Holy moeten op termijn wijken voor woningbouw, zo hebben de tuinders aldaar begrepen. Inmiddels is ook duidelijk dat de Jongerenontmoetingsplek aan de Olmendreef in Holy moet verdwijnen voor huizen naast de begraafplaats.

Eerder dit jaar sprak wethouder Ivana Somers (Leefbaar) van ruim honderdveertig actieve bouwprojecten. Het bleek daarbij te gaan om het aantal projecten waar de gemeentelijke organisatie mee bezig is. Dit betreft niet alleen bouwprojecten, maar ook aanvragen van bedrijfsontwikkeling en RO-procedures. Het merendeel is openbaar, maar een deel ook niet, omdat hierbij het traject zich nog in een vroeg stadium bevindt, partijen nog in gesprek zijn en daarmee te prematuur om bekend te maken.

Zeker is al wel dat woningbouw in de Broekpolder is uitgesloten. Een bijna unanieme gemeenteraad (minus het AOV) heeft in juni laten vastleggen dat het bespreken van bouwen in de Broekpolder uit deze boze zal zijn tijdens het participatietraject voor de Woonvisie. Ook wanneer Vlaardingers dit willen aandragen als mogelijke optie. Bijvoorbeeld om andere plekken te ontzien.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *