Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALSNOG DUIDELIJKHEID BESTEDING SUBSIDIE ‘ENEGIEK SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het collectief Energiek Schiedam heeft met verkregen subsidies meer gedaan dan alleen het opzetten van hun website. Dat krijgt de OuderenPartij Schiedam (OPS) alsnog te horen van het stadsbestuur bij doorvragen naar de besteding van belastinggeld door het collectief. De gemeente Schiedam is co-financier met een bedrag van 12.000 euro van een subsidie die de Provincie heeft verstrekt van in totaal 29.500 euro.

Energiek Schiedam zou met de uitvoering van haar activiteiten op koers liggen. Er zijn diverse bijeenkomsten opgezet, waaronder in het Energiecafe op de Hoogstraat. In Groenoord is een proefproject gestart ‘Alles-elektrisch’: Circa twintig bewoners en meer dan twintig bedrijven zijn hierbij betrokken geweest, er zijn zo’n tien bijeenkomsten georganiseerd. En Energiek Schiedam begeleidt circa vijf VvE’s bij hun overweging om zonnepanelen op hun dak te nemen.

In een poging een en ander al eerder duidelijk te krijgen heeft OPS onlangs op eigen gelegenheid bij ambtenaren geïnformeerd naar de stand van zaken (met matig resultaat. OPS: ‘In dit geval is ons nu nadrukkelijk door een betrokken vakafdeling geadviseerd om schriftelijke vragen te stellen). Tot ongenoegen van het stadsbestuur. OPS krijgt van burgemeester en wethouders te horen: ‘ Het college is verantwoordelijk en het is niet gepast interne afdelingen dan wel personen aan te spreken.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *