RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALLEEN REISKOSTEN BURGEMEESTER VLAARDINGEN GEHEIM

VLAARDINGEN- De declaraties van reiskosten door de burgemeester van Vlaardingen blijven duister. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) weigert vragen daarover te beantwoorden. ‘Beantwoording van de vragen schendt de privacy en kan risico’s inhouden voor de veiligheid van de burgemeester en haar gezin’, krijgt de fractie Boers te horen naar aanleiding van schriftelijke vragen. Het antwoord komt kort nadat de regels voor declaraties zijn aangescherpt.

Vorige week is raadsleden in Vlaardingen duidelijk gemaakt dat ze niet langer zomaar reiskosten kunnen declareren. Elke volksvertegenwoordiger moet aan het begin van elke vergadering intekenen. Op die manier kan worden gecontroleerd wie daadwerkelijk een raadsvergadering of raadskamer heeft bezocht.

In Vlaardingen bestaat al enige tijd onduidelijkheid over het juiste adres van de burgemeester. Op Tweede Pinksterdag bezocht Waterweg Actueel een straat in Breda waar burgemeester Jetten en haar echtgenoot een pand bezitten. Bewoners van de bewuste straat in Breda lieten duidelijk weten dat de burgemeester van Vlaardingen bij hen in de straat woont. Jetten spreekt dit met klem tegen, ze zou in Vlaardingen-Holy wonen, maar laat elk bewijs achterwege. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad vindt dat prima.

Jetten begeeft zich op glad ijs indien haar appartement in Vlaardingen-Holy vooral gebruikt wordt als een postbusadres. Immers burgemeester Jetten benoemt integriteit telkens weer als speerpunt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “ALLEEN REISKOSTEN BURGEMEESTER VLAARDINGEN GEHEIM

  1. Beste Redactie en Journalist van dit stuk,

    Jetten begeeft zich inderdaad op glad ijs indien haar appartement in Vlaardingen-Holy vooral gebruikt wordt als een postbusadres. Maar zo lang dit niet bewezen is berusten deze beschuldigingen zich alleen op vermoedens en op wat uitspraken van buren die niet te toetsen zijn en bijvoorbeeld geen enkele waarde zouden hebben in een rechtszaal. Mijn vraag is echter, als er niet aangetoond kan en gaat worden dat de Burgemeester haar woning in de Holy alleen als post-adres gebruikt, zijn jullie dan ook zo mans genoeg om haar jullie excuses aan te bieden voor deze in mijn ogen ongegronde hetze jegens een persoon? Of zijn jullie daar te laf voor, om een fout toe te geven?

  2. Woonadres is Vlaardingen waaraan gekoppeld dat ze er ook woont en niet alleen ingeschreven. Er zijn uitkeringsgerechtigden die voor minder exacte informatie over woon, slaap en/of verblijfadres genadeloos zijn bestraft. Terwijl het adres waarop ze ingeschreven staan klopt

  3. De Burgemeester weigert bewijs te overhandigen en het merendeel van de gemeenteraad vindt dat prima???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *