Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALLEEN DE RABOBANK IS NIET GENOEG VOOR MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het storten van contant geld door de middenstand wordt steeds lastiger in Maassluis, constateert het CDA, nu ook het kantoor van de ING aan de Uiverlaan is gesloten. Alleen de Rabobank blijft over met nog één allerlaatste vestiging. Wethouder Sjef Evers (VVD) doet de toezegging om in overleg te gaan met de banken.

CDA-fractievoorzitter Marcel ‘t Hart vraagt ook aandacht voor ouderen die moeite hebben met pinnen. ‘t Hart: “Als gemeente gaan we niet over filialen of de bedrijfsvoering van banken, echter, banken vervullen wel een primaire functie in onze samenleving. Daarom roepen we de banken op om voor Maassluis met een oplossing te komen voor fysiek toch een bank te behouden al dan niet met een gezamenlijke inspanning.”

Evers: “De sluiting van de ING is niet het eerste bankkantoor in Maassluis. De oorzaak is de dramatische daling van de fysieke bezoeken aan banken en veroorzaakt door verdere digitalisering en automatisering. Het is voor mij geen enkel probleem om toe te zeggen aan het CDA om met de banken in overleg te treden, al dan niet gezamenlijk, om toch een kantoor of een adviespunt te hebben in Maassluis, want alleen de Rabo is hier nog.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *