Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALLEEN ACTIE TEGEN KWETSENDE GRAFFITI MAASSLUIS

MAASSLUIS- Aan het verwijderen van graffiti die niet kwetsend is wordt geen prioriteit geven door de RET. Het verklaart waarom de tags bij metrostation Steendijkpolder in Maassluis na een melding in maart nog altijd niet zijn weggehaald. Een buurtbewoners die over het vandalisme had geklaagd bij het ov bedrijf krijgt na 6 maanden te horen dat de ergernis opnieuw de aandacht heeft. Verdere actie blijft vooralsnog uit.

De RET laat de klager weten dat het lastige kwestie blijft en een grote kostenpost om graffiti te verwijderen. ‘Binnen een paar dagen zitten ze er weer’, merkt de RET op. ‘Dat wil zeggen, het heeft onze aandacht en zal verwijderd worden, maar het heeft op dit moment geen prioriteit’, aldus de exploitant van de Hoekse Lijn.

Vorig jaar mei zorgde een bontgekleurd metrostel van de Hoekse Lijn op station Schiedam Nieuwland voor verbaasde reactie bij de deelnemers aan een wijkschouw. ‘Leuk, ook de treintjes al fris beschilderd, fleurt de boel op als het straks echt zo is’, luidde een reactie. De Hoekse Lijn zou enkele maanden later officieel gaan rijden, maar de metrostellen waren al volledig beklad met graffiti. De graffiti op het nieuwe materiaal is niet eenvoudig te verwijderen. Het verwijderen gaat via een speciaal chemisch procedé. Dat kan alleen in een werkplaatsen van de RET.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “ALLEEN ACTIE TEGEN KWETSENDE GRAFFITI MAASSLUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *