Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALLE RUIMTE VOOR OMSTREDEN CLUB VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het schiet al op met de actie van de omstreden organisatie Amnesty International op het Zomerterras in Vlaaringen. Namens de Vlaardingse afdeling van de ‘mensenrechtenorganisatie’ bestieren Jan van Dorp en zijn vrouw Elma Oosthoek de piramide met linten waarop bezoekers van het festival kunnen schrijven wat mensenrechten voor hen betekenen. De vraagstelling is beperkt tot de lint vraag: ‘Jouw rust? Jouw ontspanning? Wat is dat? Of met wie is dat?’ (Rust en ontspanning zijn ook mensenrechten).

Amnesty kreeg de afgelopen weken forse kritiek vanwege hun standpunt over het zogenaamde Boerkaverbod. Eerder was er kritiek op Amnesty vanwege het verwerpen van anti-terreurwetten en het aandringen op ontslag voor een hen onwelgevallige columniste. Voor het Zomerterras geen enkele aanleiding de organisatie te weren.

Begin deze maand liet Amnesty nog weten dat het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding geen problemen op zou lossen, maar wel mensenrechten zou schenden. Argument: vrouwen mogen zelf kiezen of ze met een boerka door het leven gaan. In een propagandavideo weet Amnesty die vermeende vrije keus gelijk te schakelen met de Iraanse vrouwen die ervoor kiezen hun chador af te werpen met als gevolg jaren lange gevangenisstraffen tot wel 55 jaar.

Amnesty liet in 2017 Julia Hall – aangeduid als terreurexpert – een rapport schrijven over anti-terreurwetten die in heel Europa (inclusief diverse EU-landen) zijn  ingesteld na de vele dodelijke aanslagen door moslims, niet zelden meegelift met de stroom aan zogenaamde vluchtelingen. Deze ‘draconische’ wetgeving zou discriminerend zijn voor moslims en vluchtelingen, stelde Hall namens Amnesty. Hall: ‘Onschuldige mensen monitoren of onderwerpen aan controles en beperkingen is ‘Orwelliaans’, het verbieden van terreurverheerlijking is strijdig met de vrije meningsuiting en moslims en buitenlanders zouden teveel gelijkgesteld worden met terroristen’, hetgeen tot ‘vervreemding’ zou leiden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *