Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ALLE MAATREGELEN INZETTEN ROND HUISVESTING MOE-LANDERS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het hele pakket aan maatregelen rond de huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen moet de komende 4 jaar worden uitgevoerd. Dat drukt fractievoorzitter Ivana Somers (Leefbaar) haar mede raadsleden op het hart. Een meerderheid van de gemeenteraad kiest vooral voor het inzichtelijk krijgen van woonoverlast aan de hand van bestandsvergelijking. Het zal als los onderdeel weinig uithalen, voorspelt Somers.

Wethouder Frans Hoogendijk (ONS) heeft afgelopen zomer maatregelen op papier gezet (startnotitie) voor het tegengaan van onder meer woonoverlast en het opkopen van panden door uitzendbureaus ten behoeve van verhuur aan arbeidsmigranten. De gemeenteraad heeft de voorstellen meermaals besproken en moet een keuze maken, waarna de wethouder met een definitief plan komt.

Somers: “Ik snap de vraag om keuzes. Tegelijk moet ik zeggen, als je dit goed wilt doen, dan moet je er rekening mee moet houden dat je gewoon in de aankomende 4 jaar ongeveer alles wat hier genoemd staat op enig moment zal moeten gaan uitvoeren. Preventie, maar ook ondersteuning aan de MOE-landers, die hier zelf in Vlaardingen komen wonen, om vanaf die zijde ook uitbuiting tegen te gaan. Dat is minstens zo belangrijk. Dus het is leuk dat we hier nu een keuze maken, maar geloof mij, als je het halve werk gaat doen hoef je het net zo goed niet te doen. Laat ik dat in elk geval aan iedereen meegeven.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *