RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALLE AUTO’S DOELGROEPENVERVOER SCHIEDAM SNEL ELEKTRISCH

SCHIEDAM- De auto’s en busjes voor het doelgroepenvervoer in Schiedam worden versneld vervangen door elektrische alternatieven. Bij de inkoop van vervoer zal rekening worden gehouden met de nieuwe EU-richtlijn ‘Clean Vehicles Directive’. Deze richtlijn heeft tot doel om de markt voor zogenaamde ‘schone en energiezuinige’ voertuigen te stimuleren. In Nederland is deze richtlijn opgenomen in de Wet Milieubeheer en de bijbehorende ‘Regeling bevordering schone wegvoertuigen’.

Onderdeel van het doelgroepenvervoer in Schiedam is de Argosmobiel, de karretjes en auto’s van Argos zorggroep zijn al vanaf dag één elektrisch, maar senioren die nu nog gebruik maken van het doelgroepenvervoer worden aangemoedigd om – eerst met hulp van een OV-ambassadeur – binnen een halfjaar weer zelfstandig te gaan reizen, met het OV of per fiets. Dat staat in het ‘Plan van aanpak doelgroepenvervoer MVS’.

De extra kosten voor het traject zelfstandig reizen zijn gemiddeld 1.200 euro per bewoner, maar zou na afronding van het traject – terug op de fiets – worden terugverdiend, omdat de bewoners geen gebruik meer maken van het doelgroepenvervoer.

1 reactie op “ALLE AUTO’S DOELGROEPENVERVOER SCHIEDAM SNEL ELEKTRISCH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.