Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALARM OM ZWAAR VERVUILDE HEUVEL HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het populaire mountainbikeparcours op de Oranjeheuvel, in het buitengebied tussen Hoek van Holland en Maassluis, is ernstig verontreinigd met zware metalen, bestrijdingsmiddelen en minerale olie. De ondergrond is afgedekt met een leeflaag van circa een meter, maar verspreid over de Oranjeheuvel zijn in totaal vijfendertig asbesthoudende fragmenten op het maaiveld waargenomen, mogelijk uit de aangebrachte leeflaag, blijkt uit de beantwoording van vragen van de PvdA door Stadsontwikkeling Rotterdam.  Er is vooralsnog geen sprake van een bodemverontreiniging met asbest, maar de locatie wordt wel aangemerkt als ‘verdacht’ voor wat betreft asbest in de bodem.

De PvdA in de gebiedscommissie van Hoek van Holland maakt zich zorgen over het uitblijven van maatregelen. Het uitzetten van mountainbikeparcours op de heuvel moet men, tot nader order, niet willen in dit gebied, vindt de Hoekse PvdA. Ook zijn vragen gesteld of de boer, die de afgelopen jaren op de heuvel boerde, onderworpen is aan een spreekverbod. De maïs die op deze gronden is verbouwd lijkt vooralsnog niet in de voedselketen terecht gekomen. De maïs uit Hoek van Holland is tot biomassa verwerkt.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *