RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AL ZEKER 2 JAAR GEEN PATSERSAANPAK IN ROTTERDAM

ROTTERDAM- In Rotterdam zijn al meer dan 2 jaar geen VIGOR-acties georganiseerd, in de volksmond ook wel de ‘Patseraanpak’ genoemd, waarbij eigenaren van dure auto’s worden doorgelicht op mogelijk criminele inkomsten. Het uitblijven van de acties had te maken met de lockdown waardoor de FISCUS niet aansloot. Voor dit jaar staat één VIGOR-actie gepland. In 2022 zijn wel 125 verkeersacties georganiseerd in de eenheid Rotterdam. Voor 2023 staan op dit moment al 58 acties gepland.

De politie eenheid Rotterdam organiseert verschillende soorten acties waarbij auto’s langs de kant gezet worden. Voor de inwoners van Rotterdam ziet dit eruit als eenzelfde soort actie, maar het doel en de organisatie kunnen verschillen.

VIGOR-acties organiseert de politie altijd samen met partners. Om over een VIGOR-actie te kunnen spreken moet in ieder geval de Rijksbelastingdienst aansluiten. Daarnaast kan de gemeentelijke belastingdienst aansluiten, net als de Koninklijke Marechaussee, het OM of andere partners. Het doel van een VIGOR- actie is om onverklaarbaar bezit te bestrijden. Het is dus een onderdeel van de aanpak van ondermijning. In het kader van de aanpak ondermijning kunnen ook acties gehouden worden waarbij voertuigen langs de kant worden gezet. Dit hoeft dan geen officiële VIGOR-actie te zijn. In september 2022 organiseerden politie, gemeente en andere partners zo’n actie. Om een VIGOR-acties succesvol te laten zijn, is de aanwezigheid van zowel de politie als de Belastingdienst cruciaal, omdat dit organisaties zijn die onverklaarbaar bezit in kaart kunnen brengen en aan kunnen pakken. De politie neemt het initiatief voor het organiseren van VIGOR-acties, maar heeft geen invloed op de capaciteit van partners.

De politie kan ook een verkeersactie organiseren. De aanleiding hiervoor zijn verkeersovertredingen. Een basisteam kan eigenstandig een actie organiseren. De hoeveelheid medewerkers die hieraan meedoen verschilt. Het team Verkeer kan hierbij ondersteunen. Het doel van de actie is de verkeersveiligheid in de omgeving te vergroten. Bij een verkeerscontrole kunnen andere strafbare feiten of overtredingen geconstateerd worden. Dit kunnen zaken zijn die te maken hebben met ondermijnende criminaliteit. De aanleiding voor een verkeersactie of een VIGOR-actie is dus anders, maar het resultaat kan hetzelfde zijn.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

4 reacties op “AL ZEKER 2 JAAR GEEN PATSERSAANPAK IN ROTTERDAM

  1. Onze (ongekozen) koning rijdt ook in patserbakken en heeft nog nooit gewerkt en geen cent belasting afgedragen. Zijn huis en werkplek zijn ook verzamelplaatsen van roofkunst. Krijgt deze allochtoon het nu ook aan de stok met VIGOR?

  2. Als men dit weer opstart dan staat de media weer vol over etnisch profileren. Maar ja, als ik zo op de weg kijk dan worden de duurste auto’s vaak bestuurd door een bontkraagje of een petje.

  3. Ach Dwergje, als je een kind wilt adopteren moet je aan veel eisen voldoen. Terecht. Verder kan iedere kansloze zoveel kinderen fabriceren als zij of hij wil. Conclusie: Een adoptiekind heeft dus meer rechten en bescherming als een biologisch kind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.