WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AKKOORD MET 23,3 MILJOEN VOOR SPORTVELDEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met achtentwintig stemmen voor en vier tegen heeft een ruime meerderheid van de Schiedamse gemeenteraad woensdagavond ingestemd met fase 1 van het uitvoeringsprogramma Schiedam in Beweging.

Met een investering van 23,3 miljoen euro worden twee nieuwe sportaccommodaties aangelegd: Park A4 en een hockeycomplex op Harga. Ook wordt voorzien in de exploitatie van deze twee nieuwe accommodaties voor de komende dertig jaar. Daarnaast worden duurzame woningen in het duurdere segment gebouwd op een aantal bestaande sportvelden.

Park A4 is het resultaat  van de komst van rijksweg A4 tussen Delft en het Kethelplein. De gemeente Schiedam heeft bij de onderhandelingen met Rijkswaterstaat over de komst van de A4 bewerkstelligd dat het tunneldak een dubbele functie krijgt. Hierdoor kan de gemeente Schiedam op de tunnel een groot sportcomplex en park aanleggen.
Park A4 is het resultaat van de komst van rijksweg A4 tussen Delft en het Kethelplein. De gemeente Schiedam heeft bij de onderhandelingen met Rijkswaterstaat over de komst van de A4 bewerkstelligd dat het tunneldak een dubbele functie krijgt. Hierdoor kan de gemeente Schiedam op de tunnel een groot sportcomplex en park aanleggen.

Niet alleen de coalitiepartijen stemden voor de miljoenen investering, ook het AOV, de CU-SGP, Leefbaar Schiedam plus de fractie Janssen gingen akkoord.

Progressief Schiedam en GroenLinks waren de tegenstemmers. GroenLinks probeerde de stemming aan te houden via een motie tot het moment waarop er een gedegen risicoanalyse zou zijn. Meerdere fracties hadden zich kort daarvoor nog kritische uitgesproken over de eventuele financiële risico’s, maar vertrouwende uiteindelijk toch op de uitleg van het college dat de risico’s tot een minimum zijn beperkt.

Met de kredieten waar nu over is besloten kan de gemeente de nieuwe sportcomplexen aanleggen en tevens dertig jaar in stand houden. De sportverenigingen die nu nog verspreid in de gemeente zijn gevestigd, krijgen op de nieuwe locaties Park A4 en Harga nieuwe huisvesting. Om te zorgen voor een optimale bezetting en daarmee exploitatie van de nieuwe sportaccommodaties worden beheerstichtingen opgericht. De gesprekken daarover met de betrokken sportverenigingen naderen hun afronding. In de komende maanden worden de beheerstichtingen opgericht en de afspraken tussen de beheerstichtingen en de sportclubs omgezet in contracten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *