RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AJAXSUPPORTERS WEER WELKOM IN KUIP VINDT ROTTERDAMSE RAAD

ROTTERDAM- Het moet afgelopen zijn met het weren van alle uitsupporters bij voetbalwedstrijden van Feyenoord in Rotterdam, vinden Leefbaar Rotterdam, CDA en Forum voor Democratie. Een raadsmeerderheid steunt dat idee, omdat er andere middelen moeten worden gevonden om relschoppers onder de supporters te weren.

Samen met collega burgemeesters, de KNVB en voetbalclubs, moet door Rotterdam, richting de Rijksoverheid, worden ingezet op een nieuwe aanscherping of verandering van de huidige ‘Voetbalwet’, om deze beter aan te laten aansluiten op de realiteit. Dit met als doel: de rotte appels effectief te kunnen weren rondom en binnen het stadion. De Rotterdamse gemeenteraad ziet mogelijkheden; bijvoorbeeld via de APV, overleg met de clubs en overleg met de politie.

Volgens de Rotterdamse gemeenteraad is een landelijke trend aan het ontstaan met betrekking tot het verbieden van uitsupporters bij voetbalwedstrijden en moet de burgemeester nu ook keuzes gaan maken over het toelaten van fans van andere clubs (Cambuur en Groningen) bij alle Rotterdamse voetbalclubs.

Feyenoord kan inmiddels al 14 jaar geen uitsupporters verwelkomen bij De Klassieker (Feyenoord-Ajax), maar volgens de gemeenteraad vervullen uitsupporters een onmisbare rol bij de sfeer en de dynamiek bij een voetbalwedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *