Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AGRESSIE NA VERBOD HONDEN IN DUINGEBIED HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Namens – naar eigen zeggen – tientallen hondenbezitters uit Hoek van Holland wordt het Rotterdamse stadsbestuur opgeroepen in te grijpen bij het beleid dat het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) voert rond wandelaars met honden in de Dixhoorn-Driehoek. Het duingebied is sinds kort verboden voor de viervoeters. Het ZHL deelt boetes uit aan hun baasjes.

De gebiedscommissie Hoek van Holland weigert ieder vorm van communicatie, stellen de hondeneigenaren. De groep is al naar de ombudsvrouw gestapt, maar ook naar het hoofd alle gebiedscommissies, stadsontwikkeling en de media. Resultaat: ‘De gebiedscommissie, de gekozen vertegenwoordigers, weigeren ook maar iets van zich te laten horen’, beweren de baasjes.

Volgens de hondeneigenaren slaan de irritaties inmiddels om in agressie. Verbaal tegen de repressie van medewerkers ZHL en andere handhavers. Ook worden vernielingen van verbodsborden erkend. ‘Het is onbegrijpelijk zeg maar onbehoorlijk wat er gebeurt’, geven de baasjes zelf toe. Maar: ‘De oplossing is kinderlijk eenvoudig. Wilt u de gebiedscommissie Hoek van Holland dwingen/verplichten per direct met ons in overleg te gaan om dit op te lossen. Geen lang ambtelijk traject. Elke dag is er een”, aldus de hondenbezitters in hun schrijven aan het gemeentebestuur op de Coolsingel.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *