RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFZINKEN EERSTE DEEL TUNNEL VLAARDINGEN-ROZENBURG DUURT 24 UUR

VLAARDINGEN- Het afzinken van het eerste tunneldeel voor de Blankenburgtunnel – tussen Vlaardingen en Rozenburg – wordt een klus van 24 uur. Komende vrijdag zinken de bouwers van bouwconsortium BAAK het eerste tunneldeel, genaamd Alara, af aan de zuidkant van de Nieuwe Waterweg (het Scheur) bij Rozenburg. Het start vrijdag 31 maart om 10.00 en eindigt op zaterdag 1 april 10.00 uur. Op zaterdag 15 april volgt Isabella, het tweede een laatste tunneldeel van de tunnel.
 

De Blankenburgverbinding is de nieuwe snelweg A24 tussen de A20 bij Vlaardingen en de A15 bij Rozenburg. Het afzinken van de tunneldelen van de tunnel is een belangrijke stap in het voltooien van de Blankenburgverbinding. Op de ‘afzinkdagen’, die gepland zijn op vrijdag 31 maart en zaterdag 15 april, worden tribunes neergezet. Iedereen die geïnteresseerd is kan komen kijken hoe de tunneldelen komen aanvaren en worden gemanoeuvreerd tot ze uiteindelijk onder water verdwijnen. Aanmelden is mogelijk via www.blankenburgverbinding.nl/aanmelden.

De laatste afzinktunnel van Nederland was de Noord/Zuidlijn in 2012. Het is een uitgebreide operatie, waarbij de zichtbare activiteiten tegen het einde van de ochtend en in de middag plaatsvinden.
 

2 reacties op “AFZINKEN EERSTE DEEL TUNNEL VLAARDINGEN-ROZENBURG DUURT 24 UUR

  1. Ook na het vertrek van Gluiperd Eerdmans laat Leefbaar Rotterdam de stad besturen door D66. Alles voor het pluche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *