Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘AFVALSCHEIDING GOED VOOR PORTEMONNEE SCHIEDAMMERS’

SCHIEDAM- Inwoners van Schiedam wordt duidelijk gemaakt dat afvalscheiding goed zou zijn voor het milieu en de portemonnee. Dat is in elk geval ‘de kernboodschap in de communicatie’.

Het oud papier, textiel en glas wat door Schiedammers wordt gescheiden wordt verkocht als grondstof. De inkomsten die de gemeente hiervoor krijgen worden ten gunste van de afvalstoffenheffing gebracht. Voor de verbranding van restafval moeten juist worden betaald. Voor de verwerking van gft/e moet ook worden betaalt, maar dit tarief is lager dan het tarief voor restafval. Hierdoor zijn de afvalverwerkingskosten bij een betere afvalscheiding lager.

De gemeente wijst op cijfers bij het “Plan afvalscheiding hoogbouw’ waaruit moert blijken dat Schiedam betere milieuprestaties tegen lagere afvalbeheerskosten realiseert dan andere (50-100% hoogbouw) gemeenten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘AFVALSCHEIDING GOED VOOR PORTEMONNEE SCHIEDAMMERS’

  1. Het zou fijn zijn dat iedereen zijn/ haar troep dumpt waar het hoort en dat is niet naast de ondergrondse containers. Ik erger me groen en geel aan. Zo lang dit niet gebeurt kan je wel op je buik schrijven dat men afval gescheiden gaat aanbieden, zorg eerst eens dat mensen hun zooi niet op straat gooien dan weer een stap verder. O en verhoog de boete!

  2. En nu even serieus denken jullie nu echt dat iemand hier in de omgeving dat wil zeggen vanaf het nieuwlandplein tot aan parkweg dit iets intresseerd we zijn hier al maanden bezig dat ze niet alles bij de containers neerpleuren laat staan dat het gescheiden aangeboden word de ratten lopen je hier gewoon voor de voeten ( dromen zijn bedrog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *