Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFSPRAKEN AANGEPAST: ACHTERSTAND BIJ WINDENERGIE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Komende maand wordt de geldigheid van het Convenant Windenergie verlengd door de gemeente Vlaardingen. De afspraken blijven daardoor geldig tot 31 december 2025. Ook wordt voor twee jaar een programmamanager aangesteld. Alles om de doelstelling alsnog te kunnen halen.

De gemeente Vlaardingen is mede-ondertekenaar van het regionaal convenant Windenergie. In 2012 hebben de deelnemers hierin afgesproken om uiterlijk eind 2020 te zorgen voor 150 MW windenergie. Omdat er meer tijd nodig blijkt om deze ambitie te verwezenlijken, wordt het convenant aangepast.

Om zoveel mogelijk vleermuizen te sparen moeten de twee beoogde windturbines op de kale vlakte van het voormalige Oeverbos in Vlaardingen geregelde stil worden gezet. De windturbines mogen daardoor niet draaien op die tijdstippen, dat vliegbewegingen van vleermuizen worden verwacht. Omdat dit veelal windstille momenten zijn gaat een stilstandvoorziening voor vleermuizen niet ten koste van de productie van de windturbines. De uitvoerbaarheid van het plan komt daardoor niet in gevaar, zo verwacht de gemeente.

Over het aantal dode vogels dat wordt veroorzaakt door de twee beoogde windturbines valt nauwelijks iets te zeggen. De gemeente beschikt alleen over de resultaten van radaronderzoek voor vogels, maar deze resultaten zouden niet rechtstreeks te vertalen zijn in aantal slachtoffers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *