Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFSPLITSING BIJ ‘BETER VOOR VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het Turkse raadslid Salih Akça heeft zich afgesplitst van de lokale partij Beter voor Vlaardingen (BvV). Akça houdt zijn zetel in de gemeenteraad en gaat als eenmansfractie verder. Bij de gemeenteraadverkiezingen behaalde hij dankzij een eigen campagne 590 voorkeursstemmen. “Dat is ruim voldoende voor een eigen partij”, zegt fractievoorzitter Ben Trooster (hij kreeg 537 stemmen).

Akça zegt voor de microfoon van Omroep Vlaardingen: “Het is niet iets wat ik gisteren al heb bedacht. Het speelt al een aantal maanden, alleen vanwege de nieuwe collegevorming heb ik het een beetje uitgesteld om de partij ook niet te beschadigen.”

Fractievoorzitter Ben Trooster (BvV): “Wij hadden al zo’n gevoel. Hij kwam gewoon niet meer. Hij was er bij de laatste raadsvergaderingen niet, bij de laatste commissievergaderingen niet. Dan gaat de irritatie toenemen. Gisteren zouden we het daar over hebben. En dan krijg ik om vijf voor acht een berichtje van, ik kom niet, ik heb geen zin meer. Ik ga op mijn kinderen passen. Nou, toen was voor ons de maat vol.”

Akça: “Ik wil gewoon een eigen koers varen. Ik zie dat Beter voor Vlaardingen veranderd is de laatste tijd. Ik wil daar niet in meegaan.”

Trooster: “Hij vindt dat wij te rechts zijn geworden. Bij hem zit het ook in zijn geloof natuurlijk. Er waren twee dingen die vooraf duidelijk waren: het regenboogakkoord en hij is voor een islamitische basisschool. Daar zijn wij tegen. De afspraak was, als daar ooit over gestemd zou worden, dan heeft hij de vrijheid om afwijkend te stemmen. Maar wij hebben verder onze koers niet gewijzigd, want het waren delen uit ons verkiezingsprogramma.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *