Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFSLUITINGEN OP EN ROND A20 VLAARDINGEN PER 10 JANUARI

VLAARDINGEN- De A20 wordt tussen het toekomstige knooppunt Vlaardingen en knooppunt Kethelplein in beide richtingen met één rijstrook verbreed. Deze verbreding is nodig omdat er straks door de komst van de Blankenburgverbinding (A24) meer verkeer op dit deel van de A20 rijdt. In 2022 zijn hiervoor diverse aanpassingen van het wegennet en wegafsluitingen nodig.

Vanaf 14 januari is de oprit van de Holysingel naar de A20 richting Rotterdam versmald naar één rijstrook. Dit is nodig omdat er zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de oprit werkruimte nodig is voor de bouw van de geluidschermen.

Door de versmalling van de oprit zal met name in de spits vertraging ontstaan vanuit de wijk Holy op de Holysingel. Het verkeer wordt daarom geadviseerd om de spits te mijden of een andere route te rijden. De oprit is tot komende zomer versmald.

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 januari wordt tussen ’s avonds 21:00 uur en ’s ochtends 05:00 uur op de oprit gewerkt. In deze nachten is de oprit afgesloten. Verkeer wordt omgeleid naar oprit 10 Schiedam-Noord.

Om geluidschermen op het A20-viaduct over de Lepelaarsingel te kunnen plaatsen, wordt de verkeerssituatie op de Lepelaarsingel aangepast. Op dit moment rijdt al het verkeer aan de westkant van de Lepelaarsingel. Vanaf donderdag 13 januari rijdt het auto- en fietsverkeer aan de oostkant. De wegen aan de westkant worden afgesloten, net als het fietspad achter het Zonnehuis. Dit duurt tot het begin van het voorjaar.

Om de verkeerssituatie aan te passen is van woensdag 12 januari 20:00 uur tot donderdag 13 januari 05.00 uur de Lepelaarsingel in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Holysingel.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de A20 in 2022

Kijk voor een compleet overzicht van de werkzaamheden in 2022 op www.blankenburgverbinding.nl/a20.

Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *