Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFSLUITINGEN HOEK VAN HOLLAND VOOR AANLEG METRO

HOEK VAN HOLLAND- Vanaf 07.00 uur vanmorgen is de Hoeksebaan-Stationsweg in Hoek van Holland voor 12 dagen afgesloten voor het bouwen van de definitieve spoor- en overweg-constructie. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Voetgangers en fietsers kunnen de spoorovergang Harwichweg nemen.

Het verkeer vanaf Stena Line wordt gedurende deze periode omgeleid over de Stationsweg, Cruquiusweg, Koningin Emmaboulevard en Strandweg. Op drukke momenten worden verkeerregelaars ingezet. De verkeersremmingen in de rijweg van de Stationsweg voor KNRM en Mijn Torpedoloods worden tijdelijk verwijderd.

Tussen het P+R-terrein en het metrostation Haven wordt een looproute gerealiseerd. Tijdens deze periode – van 7 juni tot en met 18 juni – worden de routes van de buslijnen EBS lijn 31 en RET lijn 611 aangepast. Buslijn 31 zal halteren op de rijbaan van de Hoeksebaan en buslijn 611 doet tijdens deze weken halte Strandweg niet aan.

Vanaf 21 juni (week 25) is de spoorovergang Harwichweg een week afgesloten voor het bouwen van de definitieve spoor- en overwegconstructie. Fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluitingen omgeleid via het voet/fietspad langs de Hoeksebaan, de spoorovergang Hoeksebaan en het voet-/fietspad langs de Stationsweg.

Op het traject tussen Hoek van Holland Haven en het nieuwe station Hoek van Holland Strand rijdt de metro in de toekomst over een enkel spoor. Vlak voor het nieuwe eindstation zal het spoor, via een wissel, overgaan naar een dubbel spoor om zo te kunnen stoppen en vertrekken aan beide zijden van het middenperron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *