Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFSCHEID VAN ‘RADIO VERONICA’ IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Bij Museum RockArt in Hoek van Holland worden morgen de hele dag platen en originele programma’s en jingles gedraaid van de zeezenders. Het museum beschikt over de oude boordstudio van het zendschip Norderney van Veronica.

Zaterdag 31 augustus staat in Nederland bekend als de ‘The Day the Music Died’. Op die dag in 1974 moesten de roemruchte zeezenders waaronder Radio Veronica hun uitzendingen stoppen door een wetswijziging. Medewerking aan de zendschepen werd per 1 september strafbaar. Dit jaar wordt in Museum RockArt stilgestaan bij deze dag. Uiteraard is de rest van de unieke collectie van het museum deze dag ook te bewonderen en kunt u in de shop terecht voor zeezender items zoals boeken, cd´s, vinyl et cetera.

Zaterdag 31 augustus 1974 gingen Veronica en Noordzee voorgoed uit de lucht. Radio Atlantis was een week eerder al gestopt. Alleen Caroline en Mi-Amigo gingen illegaal door. Veel fans weten het nog als de dag van gisteren, en kunnen morgen die geschiedenis herbeleven met de allerlaatste uren van de zendschepen uit 1974. Radio Extra Gold en United AM herhalen de uitzendingen van toen.

Radio Extra Gold;
Zaterdag 09.00-10.00 ; Op veler verzoek ‘Het allerlaatste uur’ met Rob Out op Radio Veronica en om 12.00-13.00 bij Gerrit Lettink ‘Het allerlaatste uur’ met Ferry Maat e.a. op Radio Noordzee Internationaal.
Website; http://www.extragold.nl/
Luister via onze Player ; http://www.extragold.nl/play.html

Frans Nienhuys, jarenlang presentator van het populaire verzoekplantenprogramma ‘Men vraagt en wij draaien ‘op Veronica.
United AM te ontvangen in de Achterhoek en Twente op de 1008 kHz Middengolf ;
Zaterdag 31 augustus vanaf 07.00 in de ochtend tot 20.00 in de avond precies 45 jaar terug in de tijd met de zeezenders Radio Veronica en Noordzee Internationaal.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *