Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFSCHAFFEN HONDENBELASTING SCHIEDAM ONZEKER

SCHIEDAM- Het afschaffen van de hondenbelasting per 2025 moet nog eens kritisch tegen het licht worden gehouden (heroverwogen), vindt het Schiedamse stadsbestuur. In de Zomernota stellen burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad om een streep te zetten door de wens om de hondenbelasting in vier stappen af te bouwen tot nul.

De gemeenteraad heeft afgelopen november besloten tot het stapsgewijs afschaffen van de hondenbelasting, erkent het stadsbestuur. Bij het verzoek tot volledige afschaffing was de financiële dekking niet geregeld. ‘In tijden dat de begroting niet sluitend is en er tekorten zijn, is het van belang niet gedekte financiële besluiten in heroverweging te nemen’, menen burgemeester en wethouders.

Hondeneigenaren in Schiedam betalen dit jaar 75 euro per hond aan hondenbelasting. De belasting voor honden, gehouden in een kennel, is 300 euro.

Gemeenten kunnen zelf inkomsten verwerven door het opleggen van OZB en honden- en toeristenbelasting. Het geld van de hondenbelasting hoeft niet perse te worden gebruikt voor hondenbeleid, zoals het opruimen van drollen.

3 reacties op “AFSCHAFFEN HONDENBELASTING SCHIEDAM ONZEKER

  1. ‘In tijden dat de begroting niet sluitend is en er tekorten zijn, is het van belang niet gedekte financiële besluiten in heroverweging te nemen’, menen burgemeester en wethouders, behalve als het gaat om het binnenhalen van vluchtingen en vergelijkbare gelukszoekers.

  2. Van mij mogen ze de honden belasting verhogen tot 1000 euro je word moe van de asociale gedrag van honden bezitters op straat overal poep en tegen autos aan zeiken op de MAASBOULEBARD kun je soms niet normaal lopen of er stormen honden op je af in je eigen wijk waar je al je hele leven woont en dan iedere keer de reactie krijgen van hij doet niks hij doet niks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *