RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFHAKERS BIJ WANDELTOCHT HOEK VAN HOLLAND-DEN HELDER

HOEK VAN HOLLAND- Zeker 34 wandelaars hebben de Strand6Daagse van Hoek van Holland naar Den Helder dit jaar niet uitgelopen. Op dit moment komen de laatste lopers binnen bij de finish in de kop van Noord-Holland. Het weer van de afgelopen dagen was nauwelijks van invloed op het aantal afhakers, zegt Woody van Loo, namens de organisatie.

Van Loo: “Er zijn altijd mensen die kampen met blaren, zere knieen en halverwege denken, dit is niet mijn ding. Vorig jaar was het net zo zwaar. Toen hadden we ook de laatste twee dagen temperaturen boven de 30 graden.”

De deelnemers hebben dit jaar overigens niet de hele afstand langs de kust te voet afgelegd. Van Loo: “Wij hebben ingekort en onze voorzorgsmaatregelen genomen deze week bij dagen van 34 graden . ‘s Morgenvroeg hebben wij bussen klaar staan. Dan brengen wij de mensen 10 kilometer verderop en daar gaan ze naar het strand. Dan hebben ze de koele ochtend nog om te lopen. Dan zijn ze voor dat de verschrikkelijke hitte intreedt op de plaats van bestemming. Het is een wandel- kampeertocht en wij gebruiken wel ons gezonde verstand.”

De deelnemers overnacht op de door de organisatie, gemeenten en verenigingen verzorgde kampeerterreinen uitsluitend in zelf meegenomen tenten.
Volgend jaar start de 62-ste editie traditiegetrouw de maandag na de Nijmeegse Vierdaagse. De Nijmeegse tocht begint altijd op de derde dinsdag in Juli.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *