Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFBRAAK ‘1,5 METERMAATSCHAPPIJ’ BEGINT IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er dient een uitzonderingsmogelijkheid te komen op de standaard bestraffing van overtreders van de noodverordening. Dat hebben oppositie- (onder aanvoering van Denk) én de regeringspartijen D66 en CU in de Tweede Kamer afgedwongen. De consequentie van een strafblad zou in veel gevallen buitenproportioneel zijn.

Schiedam was de afgelopen maanden koploper met het opleggen van bijna zeshonderd processen-verbaal. Een incident met taartjeseters in de Lange Kerkstraat trok nationale media-aandacht en landelijke afkeuring. De fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad heeft al een ‘Steunpunt Coronaboetes Schiedam’ aangekondigd voor inwoners van Schiedam, die vinden dat zij onterecht zijn beboet. Vrijwilligers van de partij zullen bewoners ondersteunen bij het maken van bezwaar.

Dinsdagavond lag burgemeester Cor Lamers (CDA) onder vuur om de harde aanpak van handhavers in Schiedam. Denk, GroenLinks en PvdA in de gemeenteraad kwamen met stevige kritiek op de Schiedamse aanpak.

Ondertussen moet het kabinet niet vasthouden aan termen als ‘anderhalvemetersamenleving’ en ‘het nieuwe normaal’. Dat adviseren de planbureaus SCP, CPB en PBL, die voor hun rapport samenwerken met het RIVM. De termen suggereren volgens de bureaus dat de maatregelen permanent worden. Ze schrijven: ‘Doel van het herstelbeleid kan niet zijn dat mensen altijd en overal 1,5 meter afstand moeten houden. Dat is niet wat mensen willen en ze zien het zeker niet als ‘nieuw normaal’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “AFBRAAK ‘1,5 METERMAATSCHAPPIJ’ BEGINT IN SCHIEDAM

  1. De Schiedamse jacht op haar inwoners.
    Traditioneel alsof het een wedstrijdje is.
    ‘Koploper’ klinkt ook erg sportief.

    “Schiedam was de afgelopen maanden koploper met het opleggen van bijna zeshonderd processen-verbaal.”

    Te triest voor woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *