RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AED’S OP STRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het strand van Hoek van Holland beschikt over twee voor iedereen beschikbare Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Martijn van Dijk van kitesurf evenement Hoek tot Helder heeft de twee AED’s van de Hartstichting overgedragen aan de voorzitter van EHBO Hoek van Holland.

De AED’s zijn te vinden bij de Strandwacht (Rechtestraat) en de EHBO-post aan de Badweg. Vanmorgen om 11.30 uur zijn ze officieel in gebruik genomen.

Bij een hartstilstand is snel handelen belangrijk. Met een AED is de kans op een goede afloop groter. Jaarlijks worden zo’n 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp wordt verleend. Hoewel in de regio Rotterdam-Rijnmond, naast de ambulance, ook de brandweer en politie bij reanimaties worden gealarmeerd, lukt het desondanks niet altijd binnen deze eerste en cruciale minuten te arriveren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *