Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ADVISEUR VANGT 35.000 EURO VOOR TEKORT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen betaalt 35.000 euro aan Adriaan Weterings – eigenaar van een interim management en adviesbureau – voor het opstellen van het vorige week gepresenteerd rapport over het begrotingstekort en de oplossingsrichtingen. Dit bedrag wordt genoemd door Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Hoogendijk is voorzitter van de regiegroep die werkt aan een voorstel voor een groot bezuinigingsplan. “Maar ik heb hier geen opdracht voor gegeven. Daar heb ik geen verantwoording voor”, zegt Hoogendijk, na het noemen van de vergoeding voor Weterings. Hoogendijk: “Organisatorisch snap ik wel een klein beetje dat daar voor gekozen is, omdat het anders zou gaan lijken op de slager die zijn eigen vlees keurt. Je moet niet vergeten dat ten aanzien van het maken van een begrotingen een bepaalde cultuur bestond. De boodschap is wel duidelijk; die moet echt op de schop.”

De gemeente Vlaardingen heeft een groter tekort dan de eerder genoemde 8 miljoen euro. De inschatting is dat er in 2023 een bedrag van 12,7 miljoen euro nodig is om Vlaardingen structureel weer financieel goed op de rails te krijgen. Binnenkort worden de definitieve keuzes gemaakt en moet duidelijk zijn waarin het mes wordt gezet.

De gemeenteraad is vorig jaar maart al gewezen op de oplopende (miljoenen) tekorten bij de Jeugdhulp Rijnmond (inclusief Veilig Thuis en Jeugdbescherming). Maar ook bij ROG+ zijn er substantiële kostenstijgingen. In alle gevallen is de impact op de meerjarenbegroting 2020-2023 dusdanig groot, dat er nauwelijks geld overblijft voor de overige zaken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *