Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ADVIEZEN PARKEERBELEID SCHIEDAM LAAT VERZONDEN

SCHIEDAM- Een van de rapporten met adviezen voor een vriendelijk parkeerbeleid in Schiedam is pas de avond voor behandeling van de begroting toegezonden aan de gemeenteraadsfracties. Fractievoorzitter Gerrie de Bel van Leefbaar Schiedam merkt tijdens de gemeenteraadsvergadering op het stuk daardoor niet helemaal  te hebben doorgewerkt. De Bel:  “Maar daar wordt dus zeker ook gepleit om niet de auto uit de binnenstad te weren.”

In de discussie over het parkeerbeleid en een autoluwe Schiedamse binnenstad streden de tegenstanders met cijfers en de nieuwste onderzoeken en de voorstanders vooral met vermoedens en aannames.  De voorstanders pleiten voor minimaal een extra parkeergarage nabij het centrum, maar dat zit er voorlopig niet in, ondanks de onderzoeken en adviezen voor dat vriendelijk parkeerbeleid.

Wethouder Marcel Houtkamp (D66) heeft zijn parkeerbeleid  na afloop met trots uitgedragen. ‘Altijd plaats in de parkeergarages, redelijke tarieven, 1e uur gratis, korte loopafstand. Sfeervol centrum met fijne horeca. Niets mis met Schiedam op dit punt’, meldt de wethouder via de sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *