Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACTIVITEITEN NATIONALE VOORLEESDAGEN

VLAARDINGEN- Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats! Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen diezelf nog niet kunnen lezen. “Moppereend” is verkozen tot het prentenboek van het jaar 2020, geschreven door Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horáček. Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheekde Plataan organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters!

De campagneperiode wordt traditiegetrouw afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt. Dit jaar is er een Voorleesontbijt op woensdag 22 januari om 09.00 uur in de Bibliotheekvan Maasland. Op starten we op zaterdag 25 januari 09.30-10.30 in Vlaardingen Centrum met een Voorleesontbijt en aansluitend is er tot 15.00 uur een Voorleesfeest.

In deze periode bedrukken we natuurlijk de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van dewereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Naast Het Nationale Voorleesontbijt zijn er talloze leuke voorleesactiviteiten zijn voor peuters en kleuters in alle vestigingen van de Bibliotheek de Plataan. Hieronder een selectievan onze activiteiten. Zien we je daar?

Een voorstelling naar het gelijknamige prentenboek van het jaar 2020 Moppereend. 21 januari van 10:30 tot 11:15 in Vlaardingen Holy, aanmelden kan viade website.
Voorlezen voor peuters en kleuters

In de Bibliotheek van Maassluis wordt er elke doordeweekse dag voorgelezen voor peuters, in totaal 8 keer van 10.00 tot 11 uur. Op de woensdagmiddagen kunnen de kleuterskomen luisteren.

In Midden-Delfland zijn er diverse Voorleesfeestjes. Zo is er op woensdag 29 januari van 14.30-15.30 uur een voorleesfeest voor kleuters in Den Hoorn.

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vind je op onze website: www.debibliotheekdeplataan.nl of bel 085-0436741.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *