Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACTIEVOERENDE BOEREN IN ALLE VROEGTE DOOR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Honderden actievoerende boeren trokken vanochtend probleemloos door onder meer Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland richting de landelijke demonstratie in Den Haag. In de hofstad heeft de regering legertrucks ingezet tegen de boeren. Defensie is vannacht al begonnen met het blokkeren van een aantal kruispunten met vrachtwagens.

De organisatie achter het protest, Farmers Defence Force (FDF), meldt: ‘Inmiddels zuchten alle Nederlandse boeren onder de gevolgen van de ‘stikstofcrisis’. Een crisis die louter op papier is ontstaan en in geen enkel ander EU-land zo heeft kunnen gebeuren. De wijze van invoering van het beleid en de normering en aanwijzing van Natura 2000 gebieden is daarvoor de oorzaak. Onbehoorlijk bestuur van begin tot eind. ‘

Volgens berekeningen van het RIVM worden de stikstofnormen in Nederland overschreden. De rechter heeft vorig jaar geoordeeld dat de uitstoot daarom omlaag moet. Het kabinet vindt dat de uitspraak vraagt om gericht beleid om weer onder die normen te komen.

FDF: ‘Talloze, actueel vrijgegeven studies hebben genoeg twijfel veroorzaakt omtrent de aanname dat landbouw de grote piekbelaster is voor Natura 2000 gebieden. Terwijl de uitkomsten aangaande de depositieberekeningen waar het Mesdagfonds 20 februari mee komt, nog niet eens zijn vrijgegeven!’

Het aangehaalde Mesdagfonds is geen wetenschappelijke onderzoeksinstelling, maar een belangenbehartiger voor de melkveehouderij. Het fonds houdt morgen een persconferentie in het Haagse Nieuwspoort.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *