Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACTIEPLAN TOEKOMST DETAILHANDEL MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er komt een actieplan voor de toekomst van de detailhandel in het Stadshart van Maassluis. Gemeente Maassluis, Stadshart Maassluis, Rabobank en platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) gaan het actieplan opstellen. De partijen zijn  overeengekomen dat zij gezamenlijk deelnemen aan het DNWS-in-Actie-Traject.

Veel winkelgebieden hebben het moeilijk. Winkels sluiten, er is leegstand en omzetten lopen terug. Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) presenteert zich als een onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum dat zich richt op de toekomstbestendigheid van Nederlandse winkelgebieden.

Platform DNWS ondersteunt winkelgebieden door het hele land om de samenwerking tussen de belanghebbenden te stimuleren en te werken aan een toekomstgericht winkelgebied. Het platform heeft hierbij een aanjaagfunctie. Alle lokale belanghebbenden worden bij het project betrokken.

DNWS heeft een methodiek ontwikkeld die betrokken partijen helpt om een winkelgebied toekomstbestendig te maken. DNWS brengt alle lokale belanghebbenden bij elkaar, maakt een uitgebreide analyse van het winkelgebied en stelt een actieplan op waar men gezamenlijk mee aan de slag gaat.

Het actieplan is naar verwachting begin 2018 klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *