Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACTIE VOOR BEHOUD VAREND CORSO VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Varend Corso kan behouden blijven voor Vlaardingen, daarvan is de fractie Boers (fB) overtuigd. De fractie is van plan het vragenhalfuur in de Vlaardingse gemeenteraad eind deze maand aan te grijpen om het stadsbestuur te bevragen over de subsidie voor het Varend Corso. Wanneer het corso inderdaad Vlaardingen uit de route haalt neemt de gemeente een groot aantal Vlaardingers een gratis toegankelijk evenement af, menen de twee raadsleden. De fB hoopt daarom dat de wethouder zijn besluit wil heroverwegen. Mocht de wethouder dit niet willen doen dan zal de fB een motie indienen.

Wanneer een raadsmeerderheid de motie steunt wordt de wethouder verzocht contact op te nemen met het Varend Corso en hen te verzoeken Vlaardingen alsnog op te nemen in het routeschema, en te onderzoeken of er een uitbreiding van collectieve festiviteiten in Vlaardingen rondom het Varend Corso mogelijk is, waarbij ook de winkelcentra worden betrokken. Als aanjager moet dan ook in overleg worden gegaan met de Vlaardingse ondernemers en bewoners om sponsoring en participatie te stimuleren, om daarmee het Varend Corso voor Vlaardingen te kunnen behouden.

Volgens de fB gaat het om een relatief beperkte subsidie, terwijl Vlaardingen al jarenlang het Varend Corso support, zowel financieel als met een eigen boot. Bovendien gaat het Varend Corso dit jaar een samenwerking aan met SBS6, waarmee doelgroepen worden bereikt die anders nooit kennis zouden maken met dit evenement en de locaties die het aandoet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *