Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACTIE TEGEN ILLEGALE BEWONING PAND SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Vanavond is bij een adrescontrole van het Interventieteam Woonoverlast in Schiedam-Oost een familie van 6 personen aangetroffen die al maanden op het adres wonen zonder de benodigde huisvestingsvergunning. De pandeigenaar zal een bestuurlijke boete krijgen.

De pandeigenaar moet bovendien binnen een aantal weken de misstanden oplossen, anders krijgt deze te maken met oplopende boetes. Om toekomstige misstanden te voorkomen vinden ook ‘stopgesprekken’ plaats met de pandeigenaar. In zo’n gesprek wordt de impact van de aangetroffen overtredingen op de omgeving besproken. Betert een overtreder zijn gedrag desondanks niet, dan kan de gemeente het instrument van de verhuurdersvergunning inzetten. Dat kan als uiterste consequentie hebben dat de pandeigenaar zijn pand niet meer mag verhuren.

De acties werden gecoördineerd door het Interventieteam woonoverlast in samenwerking met het gemeentelijke team Vergunningen & Handhaving en de politie.

In totaal zijn vorig jaar 15 huisvestingsvergunningen afgewezen door de gemeente Schiedam. Op basis van artikel 10 uit de zogenaamde Rotterdamwet mag de burgemeester een huisvestingsvergunning weigeren. In 2019 zijn 480 huisvestingsvergunning aangevraagd, waarvan er 465 zijn verleend. In 2019 zijn bijna twee keer meer aanvragen verwerkt dan in 2018.

Bewoners die zelf woonoverlast ervaren of misstanden zien in panden, kunnen dit het best melden via de website van de gemeente Schiedam: schiedam.nl/a-tot-z/melden-woonoverlast.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ACTIE TEGEN ILLEGALE BEWONING PAND SCHIEDAM-OOST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *