Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACTIES DREIGEN BIJ VEERDIENST MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- Bij de veerdienst Maassluis-Rozenburg is de spanning opnieuw hoog opgelopen tussen werkgever Ottevanger enerzijds en de voltallige bemanning van de veerdienst anderzijds. “Er is een onwerkbare situatie ontstaan. Dit moet zo snel mogelijk opgelost, anders ligt de veerdienst binnenkort stil”, zegt onderhandelaar Evert Jan van de Mheen van CNV Vakmensen.

De bond heeft een aangetekende brief gestuurd naar Ottevanger. Van de Mheen: “We willen op zo kort mogelijke termijn met Ottevanger in gesprek,maar wel onder leiding en toezicht van een derde partij. Aan de provincie hebben we een brandbrief gestuurd met het dringende verzoek om hierin het initiatief te nemen.”

Al langer zijn er spanningen tussen de bemanning en werkgever Ottevanger, die de veerdienst sinds 1 januari 2018 exploiteert. Vorig najaar was er een langdurig cao-conflict en scheelde het weinig of de veerdienst was stil komen te liggen. “Het lijkt erop dat Ottevanger slecht kan verkroppen dat hij onder druk van een ophanden zijnde staking een cao heeft moeten afsluiten”, zegt Van de Mheen. “De verhoudingen zijn sinds die tijd verder verslechterd. In plaats van te werken aan goede verhoudingen, doet Ottevanger het tegendeel: hij komt afspraken niet na, frustreert het overleg, hangt zonder overleg camera’s op en noemt zijn werknemers criminelen, fraudeurs en eikels. Dat moet afgelopen zijn. Onze leden weigeren nog langer om door Ottevanger stelselmatig geschoffeerd te worden.”

CNV Vakmensen vindt dat de provincie niet mag wegkijken van het probleem. “De provincie heeft de concessie aan Ottevanger verleend en moet, nude situatie zo uit hand is gelopen, haar verantwoordelijkheid nemen. We willen naar een gezonde, veilige werksfeer. Daar is nu absoluut geen sprake van.”

Ottevanger krijgt tot 8 juli de tijd om mee te werken aan een oplossing. Lukt dat niet, dan zijn acties bij de veerdienst onvermijdelijk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *