Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACHTERSTAND HUISVESTING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Schiedam heeft een achterstand in het huisvesten van vluchtelingen. Met de Provincie worden afspraken gemaakt over het inlopen van deze achterstand. Dat krijgt GroenLinks (GL) te horen van het stadsbestuur op de vraag hoe staat het met de afspraken rondom de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam.

GL krijgt ook te horen dat woningcorporatie Woonplus en de gemeente zich maximaal inzetten om vluchtelingen te kunnen huisvesten. Vooral het huisvesten van alleenstaande vluchtelingen en gezinnen vanaf zes personen is lastig, meldt het gemeentebestuur. Hier worden in overleg oplossingen voor gezocht. Schiedam streeft naar het inlopen van de achterstand – waar mogelijk – voor het einde van dit jaar.

Momenteel wordt ook de regionale urgentieregeling geëvalueerd en de mogelijkheid om de vluchtelingen uit de regeling te halen wordt daarin meegenomen, maar het gemeentebestuur van Schiedam waarschuwt: ‘Gevolg hiervan zou echter wel zijn dat de gemeenten op een andere manier de wettelijke taakstelling van het Rijk moeten invullen en huisvesting moeten organiseren voor statushouders (vluchtelingen, red.)’.

Schiedam werkte de afgelopen jaren samen met Woonplus met een zogenaamd Gemeentelijk Versnellingsarrangement, waardoor vluchtelingen als eerste met voorrang aan woonruimte zijn geholpen, boven groepen urgent woningzoekenden. Aan die voorrang is nog niets veranderd. Bij toewijzing van een sociale huurwoning kan de vluchteling in Schiedam bovendien rekenen op een gift voor aanschaf van de inboedel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “ACHTERSTAND HUISVESTING VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

  1. Zorg eerst voor je eigen mensen en dan de buitenlanders dan ben je goed bezig. Woonplus moet meer bouwen in Nieuwland is zat ruimte als je de oude flats sloopt bij de moskee!

  2. Woonruimte is 1 maar een gift vanuit de gemeente kas voor de inrichting van de woonruimte gaat mijnsinziens te ver. Onze “jongeren” moeten ook werken en sparen om hun huisje in te kunnen richten, waarom geldt dit dan niet voor een vluchteling?

  3. Ben al 6 jaar aan het wachten tot ik een huisje krijg voor mezelf. En deze mensen krijgen het meteen ????? Sorry maar zullen we niet eerst zorgen voor onze eigen volk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *